28 February

Kevin Amse

Kevin Amse is vooral bekend als de man die met ‘Stemschot’​ de huidige slam poetry scène in Gent op de kaart zette. Zowel in 2014 als 2015 werd hij laureaat op het Belgisch kampioenschap slam poetry. Met ‘Brieven aan een Ex-Prins’ maakte hij in april 2015 zijn debuut als auteur.

Hij begon met het schrijven van tekst in 2002. In 2010 verhuisde hij naar Gent en bracht hij zijn teksten voor het eerst naar voor op een podium. In 2011 behaalde hij een Bachelor in het Onderwijs: Secundair Onderwijs aan de Hogeschool Gent. Van 2012 tot 2015 gaf hij niet-confessionele zedenleer in diverse scholen. Lesgeven rond actuele thema’s was altijd een grote inspiratiebron. Van 2015 tot 2016 focuste hij zich op het geven van workshops rond poëzie en voordracht, naast het optreden als woordkunstenaar en komiek.

Kevin Amse zal de honneurs waarnemer als eerste coach van Vers Geweld! Hij zal de 10 geselecteerde kandidaten onder zijn vleugels nemen en ze via workshops en coachingsessies opvolgen tot aan de eerste drie optredens van de eerste lichting Vers Geweld.

Wil je meer weten over Kevin Amse? Dan moet je www.amse.be bezoeken!