28 February

Lotte Dodion

Lotte Dodion (1987) is dichter, performer en polyvalent teksttalent.

Haar ‘poëzie voor het plebs’ laat zien dat poëzie toegankelijk en tegelijk eigenzinnig kan zijn. Haar teksten zijn duister, direct en in your face. haar optredens zachte donderpreken.. Lotte brak snel door in de poetry slam scène. Enkele maanden na haar eerste slam, trad ze aan in de finale van het Belgisch Kampioenschap Poetry Slam in Brussel. Een jaar later, in 2013, stond ze als enige Belg in de finale van het Nederlands Kampioenschap. Stormenderhand neemt ze alle grote podia in binnen-en buitenland in oa. Onbederf’lijk Vers, M-Idzomer, de 5e Nacht van de Poëzie, de Gentse Feesten en Incubate. Intussen vielen al Amsterdam, Rotterdam, Nijmegen, Utrecht, Groede, den Bosch, Antwerpen, Hasselt, Gent, Sint-Truiden, Aarschot, Brussel, Kortijk, Brugge, Leuven en Sint-Amands aan haar voeten.

Lotte zal voor Vers Geweld een van de drie workshops geven tijdens het eerste deeltraject.