19 October

Vers Geweld On Tour @ CC Merksem 14/12/2017

De allerlaatste voorstelling van Vers Geweld On Tour start waar het allemaal begon: in Merksem. Mede dankzij de steun van Cultuurcentrum Merksem kwam dit project tot stand en kon het gerealiseerd worden, we maken de cirkel dus maar al te graag (tijdelijk) rond op dit podium.

De vier deelnemende jongeren (Lies Jo Vandenhende, Karolien Segers, Emke Goijens en Jorg Martens) hebben de handen in elkaar geslagen om een performance te bedenken en uit te voeren, die schommelt tussen klassieke pozie en podiumpozie op een bedje van kleinkunst, die ze voor een ultieme maal zullen uitvoeren op deze voorstelling.

Op deze avondvullende slotshow in Merksem worden de jongeren bijgestaan door podiumdichteres Lotte Dodion. Zij debuteerde vorig jaar succesvol met haar bundel Kanonnenvlees. Dodion staat regelmatig op podia met haar Belgisch-Nederlands dichterscollectief Wakkerlicht en heeft sinds kort de zakelijke en artistieke leiding over het jonge literaire productiehuis VONK en zonen. Dat zet sterk in op nieuwe vormen om literatuur te presenteren.

Als peter van het project neemt Andy Fierens, een in binnen- en buitenland vaak gevraagd buitenbeentje van het Vlaamse literatuurlandschap, het presenteren op zich. Hij doet dat uiteraard geheel in zijn onnavolgbare podiumstijl.

Als kers op de taart trakteert Johan Petit, ook wel gekend als Klein Jowanneke, de artistieke leider van het Antwerpse theatergezelschap Martha!tentatief en als presentator van het op canvas uitgezonden Nuff Said, ons op een greep uit zijn verzameld werk.

Verwacht van Vers Geweld een avondvullend programma van oude en nieuwe gezichten die een mooie mengelmoes van woordkunst op het scherpst van de snede afvuren.

Tickets kan je HIER kopen en bestellen en op de hoogte blijven van deze avond kan via onze social media eventpage!