19 October

Vers Geweld On Tour @ Deurne Wintert 7/12/2017

Onze vierde halte houden we in de bibliotheek De Couwelaar tijdens het Deurne Wintert Festival.

De vier deelnemende jongeren (Lies Jo Vandenhende, Karolien Segers, Emke Goijens en Jorg Martens) hebben sinds januari 2017 de handen in elkaar geslaan om samen een performance te bedenken en uit te voeren, die schommelt tussen klassieke pozie en podiumpozie op een bedje van kleinkunst.

Op deze avondvullende show worden ze bijgestaan door podiumdichteres Lotte Dodion, die vorig jaar succesvol debuteerde met haar bundel Kanonnenvlees. Ze is regelmatig op podia terug te vinden met haar Belgisch-Nederlands dichterscollectief Wakkerlicht en heeft sinds kort de zakelijke en artistieke leiding over het jonge literaire productiehuis VONK en Zonen, die sterk inzetten op nieuwe vormen om literatuur te presenteren.

Als peter van het project neemt Andy Fierens, een in binnen- en buitenland vaak gevraagde buitenbeentje van het Vlaamse literatuurlandschap, het presenteren op zich, geheel gehuld in zijn onnavolgbare podiumstijl.

Als kers op de taart trakteert Johan Petit, ook wel gekend als Klein Jowanneke, de artistieke leider van het Antwerpse theatergezelschap Martha!tentatief of als presentator van Nuff Said, ons op een greep uit zijn verzameld werk.

Verwacht van Vers Geweld dus maar een avondvullend programma van oude en nieuwe gezichten die een mooie mengelmoes van woordkunst op het scherpst van de snede op het publiek afvuren.

Tickets kan je HIER kopen en bestellen en op de hoogte blijven van deze avond kan via onze social media eventpage!